FADA'dan dört proje 2017 Mimarlık Yıllığında

03.04.2018

Arkitera Mimarlık Merkezi, 2017 Mimarlık Yıllığı seçkisi resmen açıklandı. Sergi bu Cuma (6 Nisan) 19:00’da StudioX’te açılıyor. FADA öğrenci ve öğretim üyelerinin tasarladıkları dört proje 2017 yıllığına seçildi.

Türkiyenin en önde gelen Mimarlık kurumlarından birisi olan Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen Mimarlık Yıllığı, her sene Türkiye’de üretilmiş ve inşa edilmiş profesyonel mimarlık – iç mimarlık – restorasyon projelerini kapsıyor. Mimar ve akademisyenlerden oluşan bir jüri başvurular arasından değerlendirme yaparak yıllığa girecek projeleri seçiyorlar. Mimarlık Yıllığının amacı, her sene ülkemizde üretilen nitelikli mimarlık uygulamalarını sergilemek ve arşivlemek.

2017 yıllığına yapılan 131 başvuru arasından sergilenmek üzere seçilen 51 proje arasına giren FADA projeleri şunlar:

Dalga – MEF Üniversitesi FADA (Ahmet Sezgin ve Başak Eren yürütücülüğünde)
İstasyon Merzifon - MEF Üniversitesi FADA (Kürşad Özdemir ve Ozan Avcı yürütücülüğünde)
Yirmiikibuçuk - MEF Üniversitesi FADA (Derya Uzal ve Eda Yeyman yürütücülüğünde)

MEF Üniversitesi FADA Hangar stüdyosu (Burcu Serdar Köknar + Başak Eren + Derya Uzal + Eda Yeyman + Egemen Nardereli + Arda İnceoğlu)