Tasarım, çevremizi daha iyiye doğru dönüştürürken kullandığımız çok güçlü bir araçtır. Tasarımcılar olduğu kadar dünya vatandaşları olarak da, tasarladığımız nesnelerin, binaların, ortamların ve kentlerin sadece kendi yaratıcılığımızı, hayallerimizi ve hedeflerimizi yansıtmasını değil, aynı zamanda dünyaya ve içinde yaşayanlara saygılı olmasını bugün her zamankinden daha fazla amaçlıyoruz. Mezunlarımızın çevreye karşı etik ve sorumluluk içeren yeni bir tasarım anlayışı oluşturarak daha yaşanabilir bir dünyanın oluşmasına aktif olarak katkıda bulunacaklarına inanıyoruz. Mezunlarımızın yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın farklı yerlerinde çevresel olarak sürdürülebilir tasarım yaklaşımlarını uygulamakta öncülük edecekleri bir gelecek hayal ediyoruz.

Programlarımız tasarımın temel amacının üretmek olduğu düşüncesi etrafında biçimleniyorlar. Bu nedenle, proje stüdyo derslerimizin kredileri ve haftalık ders saatleri eğitimin omurgasını oluşturacak şekilde oldukça ağırlıklı olarak uygulanıyorlar. Öğrencilerimizin yaparak ve deneyerek öğrendikleri stüdyolar tasarım eğitimimizin temelini oluşturuyor ve kuramsal derslerle destekleniyor. Bu amaçla, stüdyolarımızı öğrencilerimizin 24 saat / 365 gün kullanımına açık tutuyoruz.

Yaratma ve üretmeyi stüdyonun da ötesine götüren özel bir programımız bulunuyor. Tasarla ve Yap! Programı çerçevesinde öğrencilerimiz yaz dönemi sırasında gerçek bir soruna çözüm bulmak amaçlı projeler yapıp onları gerçekleştiriyorlar. 2015 yılında öğrencilerimizin gerçekleştirdiği ‘Hayallere Köprü’ projemiz profesyonel dergilerde yayınlandı ve ödül kazandı. Bu projenin başarısı üzerine, öğrencilerimiz 2016 yılında beş farklı projeyi İstanbul ve Aydın’da gerçekleştirmek üzere çalışıyorlar. Tasarla ve Yap! Programı öğrencilerimize sadece tasarım yapmayı değil, düşüncelerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Aynı zamanda, tasarıma ulaşamayan topluluklara ürettikleri projelere ile yardım etmenin mesleki tatminini de yaşamış oluyorlar.

VİZYON

Yaratıcı, yenilikçi, çevresel etik anlayışına sahip, sosyal sorumluluk bilinci ile davranan ve global olarak rekabet edebilecek bireylerin yetişmesi amacıyla eğitim ve araştırma ortamları oluşturmak.

MİSYON

Hayal gücünü, eleştirel düşünceyi ve teknik gelişmeyi olduğu kadar sosyal ve çevresel sorumlulukları vurgulayan bir öğrenme ortamı yaratmak; Türkiye’nin alanlarında en iyi olan ve aynı zamanda uluslararası ortamda yüksek nitelikleri ile  tanınan programları oluşturmak; öğrencilerimizin değişen ve dinamik profiline ve 21. Yüzyılın yeni gereksinmelerine uygun yeni yöntemler, yaklaşımlar ve düşünceler üreten bir kadro oluşturmak; çevre ile ilgilenen farklı yaratıcı alanları bir araya getiren disiplinler arası yaklaşımları ve işbirliğini oluşturmak.