top of page

ara sıra

2024

Tasarım ve Uygulama Ekibi:

Ahsen Şahan, Beliz Bayar, Çağatay Feyzi Çakmakçı, Dicle Doğan, Doğa Kavuklu, Ecesu Önal, Elifsu Genç, Fırat Korkmaz, İlkay Berrak Sevinç, Nazar Şimşek, Pelin Lilioğlu, Pınar Çakar, Sezin Dalkıran, Tardu Rifaioğlu, Zeynep Ünal

Proje Yürütücüleri:

Eda Yeyman, Irem Naz Kaya

Proje Asistanları:

Elif Buse Demirkaya, Umut Bozkurt

Uygulama Desteği:

Proje Destekçileri:

Koç Orman Ürünleri

ara sıra was designed and built by first-year students from the MEF University Faculty of Arts, Design, and Architecture as a resting and reading area for the garden of Lütfi Banat Primary School. With ara sıra, learning and resting extend to the schoolyard, where free time is spent.
The most important factor influencing design decisions is the location data of the garden. The basketball hoop and ceremony area (front), trees (back), security booth (left when facing the school entrance), and canteen (right) contributed to the design's development as potential opportunities. The aim was to create seating areas in the front, facing the school garden, where the ceremony and playground can be observed, and quiet seating areas for reading books in the back, facing the street and trees. Shading elements, bookshelves, flower pot units, exhibition surfaces, and resting surfaces were designed according to the needs of the users.

ara sıra, MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri tarafından Lütfi Banat İlkokulu bahçesi için dinlenme ve kitap okuma alanı olarak tasarlandı ve inşa edildi. ara sıra, iç mekandaki sıraların ders aralarına ve dış mekana uzandığı bir mekansal kurgu ile projeye ismini verir. Öğrenme ve dinlenme ara sıra ile boş zamanın harcandığı okul bahçesine yayılır.
Tasarım kararlarını belirleyen en önemli etken konumlandığı bahçenin yer verileridir. Basketbol potası ve tören alanı (önde), ağaçlar (arkada), güvenlik kulübesi (okul girişine doğru bakıldığında solda), kantin (sağda) potansiyel imkanlar olarak tasarımın gelişimine katkı sağladı. Okul bahçesine bakan ön tarafta tören ve oyun alanının izlenebileceği oturma alanlarının, sokak ve ağaçlık alana bakan arka tarafta ise kitap okumak için sessiz oturma alanlarının oluşturulması hedeflendi. Kullanıcıların ihtiyacına göre içerisinde gölgelendirme elemanları, kitap rafları, saksı üniteleri, sergileme yüzeyleri ve dinlenme yüzeyleri tasarlandı.

bottom of page