FADA Events

fadaletters

Bu sene FADA 10. Yılını kutluyor! Gelecek dönem başlayacak kutlamalar için bir dizi etkinlik planladık. Seneler boyunca hep birlikte oluşturduğumuz FADA kültürüne uygun olarak hali hazırda öğrenci olanları ve mezunları da serginin bir parçası olmaya davet ediyoruz!

Bu doğrultuda etkinlik serimizin ilk parçası olan ve teslim tarihi 24 Nisan Çarşamba olan kartpostal yarışmasını ekte bulabilirsiniz.

2024.04.22 - fada10

fadaletters.jpg

Seminer : Çernobil ve nükleer felaketin güncelliği

FADA Hangar, 20 Kasım 2023'te 'Çernobil ve nükleer felaketin güncelliği' konulu sunumlarıyla Can Candan, Cemil Aksu, Emin Altan ve Pınar Demircan'ı ağırlayacak.

2023.11.20 / Seminer

Cernobil_MEF_afiset_a3_compressed (1)_page-0001_edited.jpg

AAP Online Tartışma Dizisi - 2

11 Haziran Perşembe 2020'de MEF Üniversitesi mimari tasarım yüksek lisans progamı AAP'nin (Alternatif Mimarlık Pratikleri - Alternative Architectural Practices) çevrimiçi tartışma dizisinin ikinci ayağı gerçekleştirildi.

2020.06.11 - Tanıtım / Online

Lise Öğrencileri için Online Tasarım Zirvesi - Soru & Cevap

31 Mayıs 2020'de lise öğrencileri için düzenlenen ilk çevrimiçi (online) tasarım zirvesi gerçekleştirildi. Arda İnceoğlu, Burcu Serdar Köknar, Ozan Avcı, Ahmet Sezgin, Derya Uzal ve Eda Yeyman'ın sunumları ile başlayan oturum, tüm MEF FADA öğretim elemanlarının katılımcılar tarafından yöneltilen sorularını cevaplaması ile tamamlandı.

2020.05.31 - Tanıtım / Online

AAP Online Tartışma Dizisi - 1

21 Mayıs 2020'de MEF Üniversitesi mimari tasarım yüksek lisans progamı AAP'nin (Alternatif Mimarlık Pratikleri - Alternative Architectural Practices) çevrimiçi tartışma dizisinin ilk ayağı gerçekleştirildi. MEF FADA Mimarlık Bölüm Başkanı Şebnem Yücel'in açılış konuşmasını yaptığı ve AAP stüdyo yürütücüsü Oral Göktaş'ın 2019-2020 Akademik Yılındaki yüksek lisans sürecini değerlendirdiği oturumda AAP öğrencileri de genel tartışmada söz aldı.

2020.05.21 - Tanıtım / Online

Lise Öğrencilerine Mimari Tasarım Atölyesi: Mahalle

MEF FADA, 15 Mart 2018 tarihinde mimarlık ve iç mimarlık bölümlerine ilgi duyan lise öğrencilerini ağırladı. Ozan Avcı ve Hilal Uğurlu arafından tarafından yürütülen "Mahalle" temalı mimari tasarım atölyesinde lise öğrencileri, ürettikleri maketler üzerinden satış-üretim mekanı, mekan tasarımı ve kolektif üretim kavramlarını tartıştılar.

2020.06.11 - Tanıtım / Online

FADA Forum (Çevrimiçi)

8 Nisan 2020'de, tüm fakülte öğrenci ve öğretim elemanlarının dahil olduğu FADA Forum, farklı oturumlar halinde, Blackboard Collaborate üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

2020.04.08 - FADA Forum / Online

Teknik Gezi: Sinan ve İstanbul

Mimarlık bölümü öğrencileri 12 Mart 2020'de ARC 222 - Architectural History and Theory III dersini İstanbul tarihi yarımadada gerçekleştirerek Mimar Sinan'ın yapılarını ziyaret ettiler.

2020.03.12 - Teknik Gezi

Teknik Gezi: Taşkale

Architectural Design II dersi kapsamında 6-9 Mart 2020 tarihleri arasında Taşkale'ye teknik gezi düzenleyen MEF FADA birinci sınıf öğrencileri, proje çalışma alanları olan Taşkale'nin yanı sıra Eskişehir Odunpazarı Müzesi (OMM), Karaman, Manazan Mağaraları, Çatalhöyük ve Konya merkezi ziyaret ettiler.

2020-03-06 / Teknik Gezi

Bager Akbay - "Sanat ve Teknoloji"

Bager Akbay 24 Şubat 2020 tarihinde FADA Hangar’da sanat ve teknoloji ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve bitirme projesi öğrencileri ile kültürel üretimin geleceğini tartıştılar.

2020.02.24 / Konuk Konuşmacı

Teknik Gezi: İzmir

INT402 - Interior Design VI kapsamında 7-11 Şubat 2020 tarihleri arasında İzmir'e düzenlenen gezide iç mimarlık bölümü bitirme öğrencileri Alsancak, Bomonti Fabrikası Şantiyesi, İzmir Mimarlık Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Torbalı Görsan Mermer, Şahtaş Seramik, StoneGallery, Karavan Mermer, Tiyatro Medresesi, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne ziyaretlerde bulundular.

2020-02-07 / Teknik Gezi

Teknik Gezi: Finike

MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencileri 4-8 Şubat 2020 tarihleri arasında ARC402 - Mimari Proje VIII kursu kapsamında Antalya'da Finike'ye teknik gezi düzenledi.

2020-02-04 / Teknik Gezi

UMÖB 19: 38. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması

21-26 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşen 38. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması, bu yıl MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık fakültesi öğrencileri tarafından MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde düzenlendi.

2020.01.21-26 / Organizasyon

FADA Talks: Izaskun Chinchilla

Izaskun Chinchilla, sirküler ekonomi, emeğin dönüşümü ve kadınların güçlenmesi ile beraber tasarım ve tasarımcıyı bekleyen değişimleri ele alan sunumuyla 4 Aralık 2019'da FADA Hangar'daydı.

2019.12.04 / Seminer

Nursev Irmak Demirbaş - "Beden Mekan"

Nursev Irmak Demirbaş, "Beden Mekan" isimli atölyesi ile 8 Kasım 2019 Cuma günü, Architectural Design I dersinin konuğuydu.

2019.11.08 / Atölye

meflogo_tr2.png

© 2020  MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi.

Huzur, Maslak Ayazağa Cd. No:4, 34396

Sarıyer / İstanbul