Hızla ilerleyen ve hayatımızın her alanını deÄŸiÅŸtiren teknoloji; insanlarla kurduÄŸumuz iletiÅŸimden, kitap okuma stilimize, yemek ısmarlama modelimizden, iÅŸ toplantılarımızın ÅŸekline kadar bizi deÄŸiÅŸtirirken neden öÄŸrenme modelimizi deÄŸiÅŸtirmesin?
Flipped Learning Nedir?
Harvard Üniversitesi Fizik profesörlerinden Eric Mazur öÄŸrenmeyi iki adım olarak tanımlamaktadır. Bu adımların ilki bilginin transferi (akademisyen veya farklı kaynaklar aracılığıyla bilgi kaynağından öÄŸrenciye aktarım), ikincisi ise bilginin öÄŸrenci tarafından özümsenmesidir.
Geleneksel eÄŸitim sisteminde nispeten daha kolay olan bilginin öÄŸrenciye aktarımı sınıfta akademisyen tarafından yapılmakta ve daha zor olan bilginin özümsenmesi aÅŸamasında öÄŸrenci ders dışında ödev ve projeleriyle baÅŸ baÅŸa bırakılmaktadır. Flipped Learning modelinde ise öÄŸrenciye bilginin aktarımı yine akademisyenleri tarafından hazırlanan ders videoları ve makaleler, Excel dosyaları, PDFler, görseller, resimler ve PowerPoint slaytları gibi tamamlayıcı materyaller yardımıyla gerçekleÅŸtirilir. Böylece bilginin transferi, grupla öÄŸrenme alanından çıkarak kiÅŸisel öÄŸrenme alanına girer. Geriye kalan grupla öÄŸrenim alanı Flipped öÄŸrenme ortamına dönüÅŸüyor ki bu daha dinamik ve akademisyenin öÄŸrencileri, kavramları uygulayacakları ve yaratıcı bir ÅŸekilde konuyla bütünleÅŸecekleri biçimde yönlendirdiÄŸi bir ortam. Bu, öÄŸrencinin asıl ihtiyacı olan bilginin özümsenmesi ve yeni bilgilerin çıkarımı ise ders saatinde sınıfta akademisyenler ve sınıf arkadaÅŸlarıyla iÅŸbirliÄŸi içinde gerçekleÅŸmektedir.
Flipped Learning Sistemi hakkında daha fazla bilgi için MEF Üniversitesi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. >